Választási tájékoztató 1. (2014. évi helyi önkormányzati)

Helyi önkormányzati képviselő és polgármester választás 2014

I. Ajánlóív igénylés
1.) Jelölő szervezetek polgármester és képviselő-jelöltjei

  • Az NVB/TVB által történt nyilvántartásba vétel után igényelhetnek ajánlóívet a Helyi Választási Irodától (4971. Rozsály, Kossuth u. 21/a.). Az igényléshez szükséges nyomtatványok a kirendeltségeken is átvehetők.
  • A Helyi Választási Iroda vezetője az ajánlóíveket legkorábban 2014. augusztus 25-én 8.00 órakor adja át az igénylő részére.
  • Ajánlóív igénylésre szolgál az A4 jelű „Ajánlóív igénylés” c. nyomtatvány.
  • A megfelelően kitöltött nyomtatványt bárki átadhatja a HVI vezetőjének, az átadónak nem kell meghatalmazással rendelkeznie.
  • A nyomtatvány 3. oldalán a jelölő szervezet képviselőjének neve és aláírása rovatban az írhat alá, aki

Folytatás

Nyári tábor

Nyári Tábor

Több éves múltra tekint vissza Sztojka Ildikó szervezésében a hagyományőrző – népművészeti nyári gyermektábor. Idén is, mint minden évben, elsősorban a Béres András Kör gyermek táncosainak és barátaiknak jelentett jutalmazást, kikapcsolódást a tábor.

A sonkádi táborban (valamint az első napon a rozsályi Ifi Pontban és a Teleházban) sokszínű program fogadta a gyerekeket. Hallhattak egy kis előadást az internet és a facebook használatáról, az online kommunikáció veszélyeiről, az internetes zaklatásról. Az Ifi Pontban üvegfestés, kifestő várta a kisebbeket.

A sonkádi táborban sok kikapcsolódási lehetőség várt a gyerekekre: labdarúgás, ugrálóvár, horgászat, arcfestés. A tábor népművészeti jellegéből fakadóan nagy hangsúlyt kaptak a népművészeti, hagyományőrző tevékenységek, kiemelten a néptánc, a nemezelés és a citerázás.

A táborozók megtekintették a sonkádi Európa Nostra-díjas műemlék református templomot is.

A tábor létrejöttét segítette anyagiakkal, eszközökkel a rozsályi alapítvány, az önkormányzat és a rozsályi Gazdabolt. A tábor nem valósulhatott volna meg a résztvevő gyerekek szüleinek anyagi hozzájárulása, önkéntes munkája nélkül. A szervezők ezúton is köszönik mindenki segítségét!

Fényképek

033

VI. Idősek találkozója

Hatodik alkalommal rendezte meg Véghné Bakó Ibolya, a Túrmelléki Erdőhát Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője az Idősek Találkozóját a nagyhódosi táborban. A rendezvényen Rozsályi Idősek Klubja is részt vett.
A résztvevőknek műsort adtak Tóth Éva és Leblanc Győző énekesek, a tánchoz a zenét pedig a Gacsályi Fiuk zenekar szolgáltatta.

Fényképek

 

002

 

060