Lekvárfőzés

A Rozsály Községért Jóléti Szolgálat Helyi Alapítvány idén is megrendezte a hagyományőrző lekvár főzést. Alma és szilvalekvár készült, ebben az évben már a pályázaton nyert új rézüstökben, az erre a célra épített új katlanokban. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a hagyományőrzés mellet fontos cél volt a generációk találkozása, az óvodások, iskolások és az Idősek klubjának tagjai együtt vettek részt a munkában. Az elkészült lekvár egy részét az iskola használja majd fel a közétkeztetésben.

A kapcsolódó képeket itt találja.

Lekvárfőző tanfolyam

Tanuljon meg lekvárt főzni és aszalni!

Szilvalekvárfőzés? Aszalás? Ebből meg is lehet élni?
A Helyipiac.hu Egyesület “Hagyományos lekvárfőzés és aszalás a szatmári szilva hazájában” címmel képzést szervez Panyolán.
A képzésen résztvevők megismerhetik a szilvalekvárfőzés és a gyümölcsaszalás elméletét és gyakorlatát. Segítséget nyújtunk az értékesítéshez, mert Szatmár kincsei, a szilva és más ízletes gyümölcsök jó jövedelmet is hozhatnak! A résztvevők a képzés elvégzéséről oklevelet kapnak és lehetőségük van kapcsolódni helyi feldolgozási és kereskedelmi kezdeményezésekhez.
A képzés ingyenes, de résztvevőket csak korlátozott számban, előzetes jelentkezés alapján tudunk fogadni!
Ha részt kíván venni a képzésen, kérjük, szíveskedjen jelezni a 06-20-417-4188 telefonszámon, szeptember 6-áig!
Szeretettel várjuk!

Ismertető letöltése

Folytatás

Képtár

Kissé megújult formában ismét működik a képtár, több mint hatezer képet tekinthet meg. Az egyes albumokban – méretkorlátozások miatt – többnyire nem az összes elkészült fotó, hanem egy válogatás szerepel. Az itt nem szereplő fényképek a Rozsályi Teleházban láthatók, ahol minden fénykép nyomtatására illetve CD-re, DVD-re írására is van lehetőség.

Képtár