Református Jótékonysági Est

A Rozsályi Református Egyházközség február 18-án jótékonysági bált rendezett, melynek bevételét a református templom külső felújítására fordítják a szervezők. A rendezvényt Borbély Géza református lelkipásztor nyitotta meg, majd Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, a bál fővédnöke mondott beszédet.

A műsor a Művelődési Házban,  a “Teremtés” című zenés színdarab előadásával kezdődött, ezt követően a Rozsályi Református Egyházközség Kórusának fellépése következett.

Az est további részében a  Maróthy János Általános Iskolában Sztolyka Zoltán polgármester pohárköszöntőt mondott, majd a vacsora után a református kórus tagjai nyitótáncként görög táncot adtak elő.

Télűző mulatság

A Rozsályi Óvodában 2012. február 14-én Télűző mulatságot tartottak, ami a farsangot megelőző, hagyományápoló rendezvény. Idén újdonság volt, hogy a gyerekek a hagyományos mondókák, versek mellett néptáncot is adtak elő, melynek koreográfiáját Kosztya Zoltánné és Kállai Tiborné óvónők tanították meg.

A rendezvény az IPR (integrációs pedagógiai rendszer halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára) programhoz kapcsolódóan jött létre. Megjelentek a partnerszervezetek képviselői is, a Maróthy János Általános Iskola, a Rozsályi Jóléti Alapítvány, a Családsegítő Szolgálat mellett idén új partnerként szerepel a Rozsályi Idősek Klubja is.

Farsang – Rozsályi Idősek Klubja

A Rozsályi Idősek Klubja 2012. február 10-én megrendezte idei farsangi rendezvényét a Művelődési Házban. A jótékony célú műsoros est célja a farsangi hagyományőrzés mellet a klubtagok foglalkoztatásához szükséges feltételek javítása volt.

A rendezvényt Tircsi Antalné intézményvezető nyitotta meg, fellépők voltak: Rozsályi Idősek Klubja, Rozsályi Béres András Kör, Rozsályi Béres András Kör Gyermek Tánccsoportja, Zajtai Vitéz Gaál Lajos Kulturális Közhasznú Egyesület.

Az est hátralevő részében meleg vacsora, élőzene, tombola biztosította a jó hangulatot.