Nyári tábor

Nyári Tábor

Több éves múltra tekint vissza Sztojka Ildikó szervezésében a hagyományőrző – népművészeti nyári gyermektábor. Idén is, mint minden évben, elsősorban a Béres András Kör gyermek táncosainak és barátaiknak jelentett jutalmazást, kikapcsolódást a tábor.

A sonkádi táborban (valamint az első napon a rozsályi Ifi Pontban és a Teleházban) sokszínű program fogadta a gyerekeket. Hallhattak egy kis előadást az internet és a facebook használatáról, az online kommunikáció veszélyeiről, az internetes zaklatásról. Az Ifi Pontban üvegfestés, kifestő várta a kisebbeket.

A sonkádi táborban sok kikapcsolódási lehetőség várt a gyerekekre: labdarúgás, ugrálóvár, horgászat, arcfestés. A tábor népművészeti jellegéből fakadóan nagy hangsúlyt kaptak a népművészeti, hagyományőrző tevékenységek, kiemelten a néptánc, a nemezelés és a citerázás.

A táborozók megtekintették a sonkádi Európa Nostra-díjas műemlék református templomot is.

A tábor létrejöttét segítette anyagiakkal, eszközökkel a rozsályi alapítvány, az önkormányzat és a rozsályi Gazdabolt. A tábor nem valósulhatott volna meg a résztvevő gyerekek szüleinek anyagi hozzájárulása, önkéntes munkája nélkül. A szervezők ezúton is köszönik mindenki segítségét!

Fényképek

033

Hozzászólások lezárva.